2

Internetul si Biserica: sa-L ducem pe Hristos in Domeniul Digital! (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc s-a întâlnit cu participanții la Adunarea Plenară a Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale, care s-au aflat alaturi timp de trei zile pentru a reflecta pe tema: "Internetul și Biserica".

Papa s-a concentrat asupra a trei puncte, în discursul său: importanța comunicării în Biserică, Internetul și intâlnirea cu Hristos.

"În ultimele decenii, diferitele mijloace de comunicare au evoluat în mod semnificativ, dar preocuparea Bisericii rămâne aceeași, luând noi forme și expresii", a declarat Papa.

"Lumea comunicarii sociale, din ce in ce mai mult, a devenit un "mediu de trai" pentru mulți, o retea in care oamenii comunică unii cu ceilalti, extinzand limitele cunoștințelor și relațiilor lor".

Papa Francisc le-a spus celor prezenți că obiectivul principal în domeniul comunicațiilor este acela al dialogului cu bărbații și femeile de astazi, care uneori se simt dezamăgiti de "un Creștinism care le pare steril".

Există un "sentiment in crestere" de izolare, o incapacitate de conectare cu ceilalti, care  ii împiedică pe oameni in construirea unor relatii importante.

Papa a avertizat Adunarea Plenară că este esențial să știi cum să dialoghezi cu ceilalți, în mediile create de tehnologie și in rețelele sociale, "astfel încât ei să descopere o prezență care ii ascultă, conversează și ii încurajează".

"Nu vă fie teamă sa fiti o astfel de prezență, fiindca exprimandu-va identitatea creștină veti deveni cetățeni ai acestui mediu. O Biserică ce urmează această cale, învață cum să meargă, impreuna cu ceilalti!", a exclamat Papa.

Provocarea vestirii Evangheliei în era digitală, nu este una tehnica, a mai spus Papa.

"Trebuie să ne întrebăm – și aici am ajuns la o a treia etapă – suntem in stare sa Il aducem pe Hristos în acest spatiu și sa ii facem pe altii sa Il întâlnească pe Hristos? Suntem capabili să transmitem imaginea unei Biserici care este "acasa" pentru toți?", a întrebat el.

"Trebuie să coboram în cea mai întunecată noapte, fără a fi depășiti și dezorientati, sa ascultam visele, fără a fi sedusi, sa împărtășim dezamăgirile, fără a deveni descurajați, să simpatizam cu cei ale căror vieți sunt în declin, fără a pierde propria noastra putere și identitate", a subliniat Papa.

"Pentru a favoriza întâlnirea cu Hristos, în deplină cunoștință, totuși, trebuie ca noi înșine sa fim mijloace de comunicare, iar problema fundamentală nu este achiziționarea celor mai noi tehnologii, desi toate acestea sunt si ele necesare, pentru o prezență valabila, contemporana".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
190
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02152 sec - PID: 7299