3

Papa Francisc: Unde nu exista munca, nu exista nici demnitate (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Vorbind in fata a aproximativ 20.000 de lucrători si someri, in capitala Sardiniei, Cagliari, Papa a rostit zilele trecute cateva cuvinte de speranță, pentru cei care se luptă pentru a-si castiga traiul zilnic.

"Este ușor să sfatuiesti pe cineva sa nu-si piarda speranta", a spus el, "dar eu ma adresez celor care au de lucru, și celor care nu au; permiteți-mi să vă spun: Nu vă lăsați robiti de speranță".

Și, folosind un ton puternic, acesta a denuntat ceea ce el a numit "idolatria mare" a omului, fata de bani, in afaceri, transmitand un mesaj de speranta somerilor loviti de criza economică, într-una din cele mai sărace regiuni ale Italiei.

Francisc a lăsat deoparte discursul pregatit initial, și le-a vorbit liber celor de fata, asigurandu-i ca știe bine ce înseamnă să suferi in timpul unei crize financiare. El a amintit că părinții săi, italieni, care au emigrat în Argentina înainte ca el sa se nasca, vorbeau despre asta, adesea, acasa.

Și, a continuat el, "este ușor pentru un preot să vină și să le spună celor săraci să aibă curaj", dar i-a asigurat pe cei prezenți că stie ce inseamna asta cu adevarat, si stie ca "acolo unde nu există munca, nu există nici demnitate". El a sustinut ca problemele din Sardinia nu sunt unice pe insulă, ci sunt rezultatul unui sistem economic global, care are în centrul lui un idol numit ban".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02178 sec - PID: 8609