25
În ultima zi a reuniunii sale anuale, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală a emis următoarea declarație, despre poziția neschimbată a Bisericii Ortodoxe vizavi de căsătorie și sexualitate.

"Pentru credincioșii noștri ortodocși:

1. Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, reprezentând milioane de creștini ortodocși din Statele Unite ale Americii, Canada și America Centrală, isi exprimă îngrijorarea profundă față de recentele acțiuni din partea guvernelor respective și fata de anumite tendințe sociale privind statutul căsătoriei în țările noastre, în special legalizarea uniunilor între persoane de același sex.

2. Învățătura Creștină Ortodoxă despre căsătorie și sexualitate, ferm întemeiată pe Sfânta Scriptură, pe cele două milenii de Tradiție bisericeasca și pe Dreptul Canonic, susține că Taina căsătoriei constă în uniunea dintre un bărbat și o femeie, iar o căsătorie autentica reflectă unitatea sacra care există între Hristos și Mireasa Sa, Biserica.

3. Persoanele cu orientare homosexuală trebuie să fie îngrijite cu aceeași milă și dragoste acordate tuturor oamenilor prin Domnul nostru Iisus Hristos. Mai mult decât atât, Biserica este un spital duhovnicesc, unde toți sunt chemați să caute vindecarea umanității noastre căzute, prin Iisus Hristos, Care Si-a asumat natura umană în scopul restabilirii umanitatii. Toti ne luptam cu diverse patimi, și doar în sanul Bisericii găsim mijloacele depășirii acestor patimi, cu ajutorul Harului lui Dumnezeu. Atractia sexuală în afara căsătoriei sacramentale, indiferent dacă este heterosexuala sau homosexuala, ne înstrăinează de Dumnezeu.

4. Noi îndemnăm clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe sa mărturiseasca eterna învățătura a lui Hristos, luptand pentru curatie și sfințenie în viața lor, prin instruirea familiilor și comunităților proprii, privind preceptele Sfintei Evanghelii, și prin credința lor în Domnul nostru, Care 'a biruit lumea' (Ioan 16.33).

5. În cele din urmă, ii incurajam pe credincioși să se apropie de preotul lor paroh sau de părintele duhovnicesc, prin orice întrebăre sau nelămurire cu privire la această declarație și la repercursiunile ei practice asupra vietii lor de zi cu zi".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00887 sec - PID: 11028