15

Misiunea preotilor nu ar trebui sa se limiteze la zidurile bisericii

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Misiunea preotilor nu ar trebui să se limiteze la zidurile bisericii, a spus Patriarhul Kirill al Moscovei, în timpul recepției ce a urmat Sfintei Liturghii din Catedrala Învierii, in Khanty-Mansiysk.

"Vă rog pe toți, părinților, sa lucrati fara răgaz. Nu cred că locația misiunii voastre este doar biserica", a spus Patriarhul, adresandu-se clerului.

"Trăim într-un moment în care sunetul clopotului poate fi doar un apel istovitor și se poate sa nu vina nimeni. Pentru ca oamenii să vină la biserică, spatiul misiunii voastre ar trebui sa nu se limiteze doar la biserica, ci la societate", a continuat Patriarhul.

Potrivit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, preoții trebuie să colaboreze strâns cu societatea, cu oamenii de cultura, cu profesorii și cu toți cei care au o influență asupra formării omului contemporan.

Patriarhul Kirill, de asemenea, a mai remarcat faptul că slujirea pastorală este dificila, dar este un lucru extraordinar de inspirat, pentru că Însuși Dumnezeu ii asigura putere.

"Sunteți cu toții tineri, energici, educati. Nu va pierdeti, in niciun caz! Nu este loc nici pentru lene, nici pentru satisfacție!", a conchis Primatul.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01305 sec - PID: 18347