2

Misiunea preotilor nu ar trebui sa se limiteze la zidurile bisericii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Misiunea preotilor nu ar trebui să se limiteze la zidurile bisericii, a spus Patriarhul Kirill al Moscovei, în timpul recepției ce a urmat Sfintei Liturghii din Catedrala Învierii, in Khanty-Mansiysk. 

   "Vă rog pe toți, părinților, sa lucrati fara răgaz. Nu cred că locația misiunii voastre este doar biserica", a spus Patriarhul, adresandu-se clerului. 

   "Trăim într-un moment în care sunetul clopotului poate fi doar un apel istovitor și se poate sa nu vina nimeni. Pentru ca oamenii să vină la biserică, spatiul misiunii voastre ar trebui sa nu se limiteze doar la biserica, ci la societate", a continuat Patriarhul. 

   Potrivit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, preoții trebuie să colaboreze strâns cu societatea, cu oamenii de cultura, cu profesorii și cu toți cei care au o influență asupra formării omului contemporan. 

   Patriarhul Kirill, de asemenea, a mai remarcat faptul că slujirea pastorală este dificila, dar este un lucru extraordinar de inspirat, pentru că Însuși Dumnezeu ii asigura putere. 

   "Sunteți cu toții tineri, energici, educati. Nu va pierdeti, in niciun caz! Nu este loc nici pentru lene, nici pentru satisfacție!", a conchis Primatul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01575 sec - PID: 12336