4

Primul-ministrul sârb și ministru de interne Ivica Dacic a declarat ieri ca evaluarea securitatii pentru Pride Parade Belgrad (Parada homosexualilor, din Belgrad), care este programată să aibă loc pe 28 septembrie, este încă în curs de desfasurare, existand opinii diferite care cresc ca numar cu fiecare zi cu care evenimentul se apropie.

Dacic a declarat că desfășurarea evenimentului este condiționată de siguranța participanților și a altor persoane.
"Guvernul nu discută aceste lucruri. Există instituții a căror sarcină este exact asta. Noi nu vorbim despre o decizie politică aici, iar guvernul nu a luat o decizie politică pentru a stabili dacă ceva va fi sau nu va fi interzis", a declarat Dacic reporterilor din orasul sudic sarbesc Nis.

Dacic a explicat că Ministerul de Interne nu autorizează adunările publice, ci doar le interzice în cazul în care este necesar.

S-a mai pus si intrebarea de ce organizatorii paradei gay au programat evenimentul pentru luna septembrie, chiar înainte de concluzia raportului Comisiei Europene privind progresul integrării europene a Serbiei. Dacic a subliniat că, în urmă cu trei ani, o parada gay a fost pregatita în Belgrad și a fost haos pe străzi, aducand o mare rușine Serbiei. El a spus că nimeni nu are dreptul să încalce drepturile comunității LGBT, iar comunitatea are aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni.

"Ca minoritate, ea trebuie insa să tina cont sa nu jigneasca sentimentele majorității", a declarat Dacic, conform Tanjug.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00953 sec - PID: 12577