4

Un important centru de literatură și educație din anii bizantini, care ar putea fi considerat ca fiind prima universitate grecească, a fost descoperit de profesorul Ath. Paliouras, in Losoudi, Asterousia, în unitatea regională Heraklion, la o altitudine de 880 de metri, la baza muntelui Kofinas.

Sapaturile din ultimul timp au scos la lumina zilei Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, care a fost fondată în mijlocul secolului XIV, de către savantul-călugăr Iosif Filagris, care a fost unul dintre cei mai importanți comentatori ai lui Aristotel.

Profesorul G. Papazoglu a subliniat rolul important al lui Filagris, în teza sa de doctorat, sub supravegherea regretatului profesor Nikos Panagiotakis.

Mănăstirea pustiei, care era încă necunoscuta, a fost prima oara descoperita în anul 1992, de jurnalistul-autor Psilakis Nikos, care a introdus-o in cartea sa cu mănăstiri și schituri din Creta.

Impresionantele date ale cercetării arheologice au fost prezentate de către profesorul Paliouras, în prezența Mitropolitului Macarie de Gortys și Arkadia și a guvernatorului regiunii Creta, Stavros Arnaoutakis.

Profesorul Parliouras a subliniat că filosofia aristotelică a fost prezenta în intreaga Europa, "intrucat acesta a fost fondatorul științelor pozitive".

Stavros Arnaoutakis a vorbit despre efortul mare pe care l-a presupus "descoperirea foarte importantă pentru civilizația greacă si istoria Cretei, realizata de profesorul Paliouras, în colaborare cu Mitropolia de Gortys și Arkadia".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03951 sec - PID: 8378