3

In aceste zile, Pat Storey a fost facuta episcop al Bisericii Anglicane, devenind astfel prima femeie din Marea Britanie și Irlanda care ocupa o astfel de pozitie.

Căsătorita, in varsta de 53 de ani, ea devine astfel Episcop de Meath și Kildare, în regiunea centrală a Irlandei. Aceasta a declarat ca a fost "emoționata și descurajata de această nouă aventură".

Biserica din Irlanda cuprinde atât Republica Irlanda cat și Irlanda de Nord, care face parte din Regatul Unit.

Biserica din Țara Galilor și Scoția a adoptat o lege care le permite femeilor sa fie episcopi, dar nu au numit încă nicio femeie pe acest post, în timp ce Biserica Angliei se asteapta sa aprobe legislația în curând, în ciuda opoziției puternice a tradiționaliștilor.

Storey, care are doi copii, a crescut în Belfast, a studiat la Dublin și a fost, până acum, rector în Londonderry, Irlanda de Nord.

Richard Clarke, Arhiepiscop de Armagh și Primat al Intregii Irlande a declarat, despre noul episcop: "Este o persoana de mare căldură, inteligența și profunzime spirituală", conform VoR.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
55
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02886 sec - PID: 8047