3

Un oraș datând de mai mult de 2.000 de ani a fost descoperit pe coasta de nord-vest a Mării Galileii, Ginosar în valea Ginosar din Israel.

Orașul antic ar putea fi Dalmanuta (sau Dalmanoutha), din tinutul Magdala, descris în Evanghelia lui Marcu (8; 5-10), ca locul in care Iisus a plecat după ce a hrănit in mod miraculos mai multe mii de persoane (4000 de persoane – cea de-a doua minune de acest fel), prin inmultirea pestilor si a celor 7 paini, conform lui Ken Dark, de la Universitatea Reading din Marea Britanie, a carui echipa a descoperit orașul în timpul unui sondaj de teren.

Arheologii au stabilit ca o barca celebra, datând de aproximativ 2.000 de ani, descoperita în 1986, a fost găsita de fapt pe țărmul orașului nou descoperit. 
Barca a fost scoasa la lumina zilei cu două decenii în urmă, dar descoperirea orasului ofera noi informatii despre ceea ce se afla in imprejurimile sale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03038 sec - PID: 8092