2

Picturile murale din Biserica Sunoro a Sfintei Maria, din Angamaly, apartinand Bisericii Siriace din India, cu temele sale biblice imaginate în culori vibrante, asemănătoare celor folosite in templele budiste indiene, continuă să atragă multi turiști curiosi. Deși bisericile creștine din Kerala au avut o tradiție de lungă durată in pictura murala, cele din Angamaly sunt remarcabile, în special pentru vechimea lor și pentru modul în care au rezistat peste ani.

Un fost preot paroh al Bisericii Sunoro a spus ca picturile murale par luminoase și aproape neafectate de trecerea timpului. Cu toate acestea, ca student la istorie locală și în special pe linia de picturi murale, Varghese Angamaly a declarat ca picturile murale prezinta semne de ingrijire privind decolorarea lor și va fi necesara interventia expertilor in viitorul apropiat.

Prima biserică se crede că a fost tarnosita în anul 409 dupa Hristos, deși actuala biserică a fost construită în secolul al XVI-lea, de către Arhidiaconul George, a declarat Varghese, care este coautor al unei carti despre istoria orașului, scrisa in 2002. Tema biblică aparte, a picturilor murale, este un amestec de tradiții asiatice și locale.

Picturile murale descriu Raiul și Iadul și tema Judecății de Apoi. Raiul este reprezentat în culori vesele, contrar imaginii Iadului, care este de culoare albastru-închis. Biserica mai are, de asemenea, reprezentări colorate ale evenimentelor biblice, cum ar fi jertfa lui Avram, Grădina Raiului și Buna Vestire.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02395 sec - PID: 13044