2

Luptătorii jihadisti cu legaturi la reteaua al-Qaeda au incendiat, ieri, mai multe statui si cruci din interiorul bisericilor din nordul Siriei, distrugand in plus si o cruce amplasata pe un turn cu ceas al unei biserici, conform radioului Vocea Rusiei.

Luptatorii Statului Islamic din Irak și Levant (ISIL) au patruns în Biserica Greco-Catolica a Fecioarei Bunei Vestiri, din nordul orașului Raqa, și au incendiat mobilierul religios din interior, conform unui observator pentru drepturile omului, din Siria.

Ei au făcut același lucru in Biserica Catolică Armeană a Martirilor, distrugand, de asemenea, o cruce aflata deasupra turnului cu ceas, înlocuind-o cu steagul ISIL, conform aceluiasi observator.

În cazul în care ISIL va cuceri orașul, va fi impusa o versiune strictă a Shariei (Legea Islamică) asupra populației.

Observatorul, cu sediul la Londra, a denunțat aceste atacuri "împotriva libertății religioase, care sunt un atac la adresa revoluției siriene", mai aminteste raportul emis in ultimele ore de radioul Vocea Rusiei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02171 sec - PID: 17848