2

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), Irineu, a declarat ca SPC se opune paradei mândriei gay și a adăugat că Biserica și guvernul trebuie să facă ceva pentru a crește rata natalității și a ajuta la reînnoirea spirituală și morală a poporului sârb.

În interviul său pentru saptamanalul Nedeljnik, Patriarhul a condamnat parada și încercarea populației LGBT să apară în public, în Belgrad.

"Prostii se mândresc cu ceea ce oamenii inteligenti se rusineaza", a declarat Irinej, refuzând să spună dacă autoritățile au consultat SPC cu privire la parada și dacă se așteaptă violențe în Belgrad in timpul paradei.

"Nimic nu este mai amenintat, in vremurile noastre tragice, decat căsătoria și familia. Atât căsătoria, cat și familia, sunt compromise într-o manieră planificată, mai ales prin paradele gay", a declarat acesta.

Aceasta plaga, este ultimul lucru necesar pentru ca poporul sârb să dispară de pe fața Pământului, a declarat Patriarhul.

Familia este celula de bază a societății și a oamenilor, iar o familie sanatoasa este fundamentul unei societăți sănătoase, oameni sanatosi, educație sănătoasă și cultură sănătoasă, a spus el, adăugând că este timpul pentru ca Biserica Ortodoxa Sarba și Guvernul să facă ceva pentru a îmbunătăți rata natalității și să aducă o reînnoire spirituală și morală poporului sârb.

Pride Parade este programată pentru 28 septembrie, dar poliția nu a decis, încă, dacă nivelul de securitate pentru participanti va permite acest lucru.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00736 sec - PID: 17848