2

Polonia: Reconciliere in Europa Centrala si de Est - noi provocari (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In perioada 2-4 octombrie, Centrul Europium din Varșovia al Culturii Ortodoxe va găzdui o conferință internațională intitulată "Reconciliere în Europa Centrală și de Est: noi provocări", care va avea loc în cadrul proiectului "Reconciliere in Europa".

Tema conferinței va fi legata de reconcilierea in Europa Centrală și de Est. Un impuls important pentru organizarea conferinței, au fost documentele publicate recent privind relațiile polono-ucrainene, si în special, "Declarația comună privind aniversarea a 70 de ani de la tragedia din Volyn, dintre Biserica Catolică și Bisericile Greco-Catolice din Polonia și Ucraina".

Considerata una dintre cele mai întunecate perioade din istoria ambelor națiuni, tragedia Volyn a avut loc între 1943-1944 (vezi ARHIVA). Unitățile armatei ucrainene au ucis aproximativ 100.000 de polonezi în Volyn și Galicia rasariteana, care au fost foste teritorii poloneze, aflate acum în vestul Ucrainei, ca parte a unei operațiuni de epurare etnică.

Istoricii vor încerca, de asemenea, să răspundă la câteva întrebări de bază, printre care: "Care este problema polono-ucraineana?", "Care sunt rădăcinile sale?", "Care sunt acordurile în vigoare, între Polonia și Ucraina?" si "In ce stadiu se afla ambele națiuni, în procesul reconcilierii?".

Sunt, de asemenea, asteptati sa participe reprezentanți din Biserica Ucraineana Greco-Catolică, Biserica Ortodoxă Ucraineană, Biserica Romano-Catolică și Biserica Evanghelică Luterană Germana.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01341 sec - PID: 29396