17

Arheologii au descoperit un vehicul de transport cu două roți, vechi de 2500 de ani, în apropierea orașului bulgar de nord-est Sveshtari.

Sapaturile arheologice, conduse de profesorul Diana Gergova, au dus la descoperirea unui vehicul de transport trac, a mai multe bucati de decoratiuni ale acestuia și a carcaselor a doi cai, în movila 28 A, în regiunea Sveshtari, conform Bulgarian Darik.

"Descoperirea este unica, nefiind asemanatoare niciunui alt mijloc de transport datând din epoca traca, descoperit vreodată în Bulgaria", au explicat arheologii.

Descoperirea unui mijloc de transport vechi in regiunea Sveshari este un succes neasteptat pentru echipa lui Gergova, intr-o zona invadata de cautatorii de comori, care spera sa gaseasca aur, săpand în ciuda interdicției UNESCO.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
59
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02607 sec - PID: 8070