3

   Ieri, a avut loc o întâlnire istorică între Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, și Patriarhul Ioan X Yazigi, liderul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, una dintre cele mai vechi comunități creștine din Orientul Mijlociu.
   - "Sper că vă simțiți ca acasă."
   - "Vă mulțumesc foarte mult."

   Cei doi lideri au shimbat, conform Rome Reports, mai multe amabilități, înainte de ședința în cadrul careia au discutat o serie de subiecte importante. Cu ajutorul unui interpret, Papa Francisc și Patriarhul Ioan X au reiterat dorința lor de unitate creștină și au apreciat progresul dialogului ecumenic.

   Biserica din Antiohia are sediul în capitala Siriei, astfel încât cei doi lideri au avut ocazia de a vorbi despre războiul civil în curs de desfășurare. Discutia a inclus si o problema de ordin personal a Patriarhul Ioan X, întrucat mai multe persoane înarmate l-au răpit pe fratele său, Boulos Yazigi, Mitropolit de Alep, înca din aprilie (vezi ARHIVA), împreună cu un alt episcop. Nici in acest moment nu exista informații cu privire la locul in care acesta se afla, sau dacă cei doi rapiti mai sunt macar in viață.

   După întâlnire, Patriarhul sirian a prezentat cativa dintre liderii Bisericii, care l-au insotit pe parcursul deplasarii sale. Ulterior, cei doi si-au facut, reciproc, cadouri. Papa Francisc i-a oferit patriarhului ortodox un medalion mare, papal. În schimb, Patriarhul Ioan X a adus, pe langa alte daruri semnificative, si o icoană bizantină a doi sfinti foarte importanti:
   "- Sf. Petru și Pavel știți, fondatorii credinței noastre, Sf. Petru, fondatorul Bisericii dumneavoastră".
   Pe partea din spate a icoanei, Patriarhul Antiohiei a scris un mesaj personalizat, pe care, insa, Papa Francisc il cunoaste prea bine: "Pastrati-ne in rugăciunile dumneavoastra".

   În plus față de icoana, Patriarhul i-a mai oferit Papei o carte despre manastirile din Orientul Mijlociu, precum și o serie de clipuri video de la mai multe din vizitele sale in zona.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02307 sec - PID: 8575