2

Un barbat de 26 de ani, asirian, Ninar Odisho, a fost ucis zilele trecute, la ora amiezii, în orașul Al-Thawra (al-Tabqah), unde se dusese pentru a-si proteja casa și proprietatea familiei. 
Odisho se afla cu doi prieteni musulmani, când au fost abordati de către rebelii jihadisti, care i-au amenintat cu arma. Rebelii i-au lasat pe cei doi prieteni sa plece, dupa ce au aflat că erau musulmani, apoi l-au ucis in bataie pe Odisho.

Al-Thawrah a intrat sub controlul Al-Nusra și al altor grupuri jihadiste care luptă în Siria. Aproape toti asirienii au fost forțați să părăsească zona. Rebelii le-au cerut asirienilor să se convertească la Islam, pentru a-si păstra locurile de muncă, și că în cazul în care refuza aceasta vor fi nevoiti să plece sau vor fi ucisi.

Rebelii au distrus Biserica Ortodoxă Antiohiană a Sfantului Serghie și Bacchus și alte biserici creștine din zona.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01541 sec - PID: 6550