3

Potrivit Dr. Stephen G. Miller, arheolog american și director al vestitelor săpături din Nemea, sit-ul arenei Nemea prezinta riscul inchiderii pentru public, ca parte a măsurilor de austeritate dure impuse de FMI și Troika.

"Ideea este că oricine se poate simți aici, asemenea unui atlet antic grec, pentru 10 minute", a declarat acesta, într-un interviu acordat in aceste zile, adaugand ca "concedierea a șapte paznici si lasarea doar a trei paznici permanenti activi, este suficient ca sit-ul și muzeul sa nu mai fie deschise publicului. Acest lucru înseamnă că vizitatorii vor găsi, de acum, locul inchis".

Grecia suferă, in al șaselea an de recesiune, in timpul unei o crize financiare imense, care a condus la o rata a șomajului și sărăciei extrem de ridicata.

Miller a subliniat, printre altele, ca comoara Greciei sunt antichitatile si pregatirea tinerilor arheologi in a descoperi aceste antichități. Profesorul emerit de arheologie clasica la Universitatea din California, Berkeley, a ajuns la Nemea în anul 1973. În urmă cu patruzeci și cinci de ani, s-a indragostit de Grecia și a decis nu doar să se mute in aceasta țară, ci sa isi si dedice fiecare strop de energie săpăturilor sale.

"Munca vieții mele este chiar aici", a spus el. "Pentru mine, acest lucru este unul foarte personal".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
305
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01616 sec - PID: 7223