2

Atentat sinucigas la o moschee siita din Bagdad: 27 de morti (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un atentator sinucigaș a vizat mai multe familii îndoliate aflate intr-o moschee șiită, la sud de Bagdad, ieri, ucigand 27 de oameni, conform poliției și unui doctor, citati de AFP.
Explozia, care a provocat prăbușirea acoperișului Moscheii Al-Hussein, în zona Musayyib, a mai rănit, de asemenea, 35 de persoane.

La moschee avea loc inmormântarea unei persoane care fusese ucisa cu două zile înainte, atunci când o casă din Musayyib a fost aruncată în aer.

Atacul de ieri este doar ultimul dintr-o serie de atacuri sectare asupra moscheilor și slujbelor funerare în centrul Irakului, care a ridicat spectrul revenirii violentelor de natura sunnita-shiita – ajunse la apogeul lor în 2006-2007, cand au ucis zeci de mii de persoane.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0172 sec - PID: 6855