23
Sâmbătă, 5 octombrie 2013, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un ales sobor de preoţi şi diaconi, vor oficia Sfânta Liturghie şi târnosirea bisericii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Mănăstirea Boia, sat Grebleşti, comuna Câineni, judeţul Vâlcea.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei de stat, locale şi centrale, personalităţi ale vieţii culturale vâlcene, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi din parohiile vecine, din ţară şi din străinătate.

Credincioşii prezenţi la sărbătoare se vor putea închina la Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Mănăstirea Bistriţa Olteană.

Mănăstirea de maici Boia, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, se află situată în partea de sud-vest a Munţilor Făgăraş, pe valea pârâului Boia, în satul Grebleşti, comuna Câineni, judeţul Vâlcea.

Piatra de temelie a acestui sfânt aşezământ a fost pusă cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în anul 2005, de către protosinghelul Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, judeţul Neamţ şi domnii Nicolae Boromiz şi Gheorghe Ureche din satul Grebleşti, la cererea şi cu sprijinul credincioşilor din zonă.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01339 sec - PID: 25187