4

Un grup de aproximativ 400 de greci a efectuat o slujba religioasă într-un hotel, după ce i s-a refuzat permisiunea necesară efectuarii slujbei in biserică, la Biserica Taxiarhilor din Ayvalik Balikesir. Conform rapoartelor Hurriyet, Patriarhia Ortodoxă Greacă din Istanbul a vrut să organizeze o slujba la aceasta biserică, pe 29 septembrie, intrucat ea a fost transformată în muzeu, și a solicitat permisiunea din partea guvernatorilor Balikesir, inca din 15 aprilie.

Cererea a fost transmisă guvernatorului, apoi Ministerului Turismului și Culturii, pentru a avea un răspuns. Comunitatea greaca a așteptat 6 luni pentru răspunsul care a sosit cu doar trei zile înaintea slujbei planificate. Răspunsul a fost NU, pentru ca Turcia, care vrea să fie în Uniunea Europeană, continuă să blocheze in mod curent slujirile Bisericii Ortodoxe. 

În ciuda acestui fapt, Grecia susține calitatea sa de membru, chiar dacă Turcia interzice navele si avioanele din Cipru. Întârzierea nu a fost îngrijorătoare, fiind considerata normala, odata ce slujbele Bisericii, în alte părți ale Anatoliei, sunt permise în ultimul moment. Deci, grupul care a trebuit sa calatoreasca pentru slujba din Biserica-Muzeu a Taxiarhilor nu si-a anulat călătoria și a ajuns in Ayvalik. Ziarul turc a declarat că cea mai mare parte a grupului format din greci era constituita din cei care au fost alungați din Ayvalik și au migrat în Grecia, în secolul trecut. Patriarhul grec-ortodox Ecumenic Bartolomeu a oficiat o slujba la Biserica Taxiarhilor, în 2000. Patriarhul Bartolomeu a decis să nu meargă la Ayvalik, după respingerea permisiunii.

Grupul de 400 de oameni, care se afla deja în Ayvalik, a decis, prin urmare, să oficieze slujba în holul hotelului local, înainte de a reveni acasă. Biserica Taxiarchis a fost construita în 1844. Clopotul a fost descoperit mai târziu ca fiind cel mai mare clopot din lume, in prezent fiind expus la Muzeul Bergama din Berlin.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
88
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02198 sec - PID: 8133