20
Potrivit jurnalistului libanez Jean Aziz, Mitropolitul ortodox de Aleppo, Arhiepiscopul Paul și cel sirian iacobit Mitropolitul Yohanna Ibrahim, răpiti pe 23 aprilie 2013, ar fi înca in viață.

Jurnalistul Jean Aziz, un cronicar pentru ziarul libanez Al-Akhbar și colaborator al site-ului web de știri Al-Monitor a publicat in aceste zile un articol pe site, conform caruia cei doi mitropoliți ar fi încă în viață. Citam din articol:

"Al-Monitor a primit informații oficiale confirmand ca autoritățile de la Beirut au primit rapoarte credibile conform carora cei doi episcopi care au fost răpiți în nordul Siriei, in 23 aprilie – Yohanna Ibrahim și Paul Yazigi, ar fi încă în viață. Aceste informații au indicat că organismele guvernamentale și agențiile de informații turce au furnizat informații, Beirutului, cu privire la starea de sănătate a ambilor clerici.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, confuzia a domnit între aceste organizații. Informațiile oficiale furnizate de Al-Monitor au mai arătat că grupul care a efectuat răpirea este același cu cel care ii deține în prezent pe episcopi. Acesta este un grup extremist sunnit, cu legaturi la grupurile jihadiste de ceceni, care operează acum în Siria".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00928 sec - PID: 18304