30

Peste 300 de tineri pelerini s-au deplasat in Bribie Island (Queensland, Australia), pentru a participa la cea de-A X-a Conferința Națională de Tineret, a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Au trecut șapte ani de la ultima Conferinta Nationala pentru Tineret care a avut loc, dar Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Australiei incearca sa-i reapropie pe tineri. În jur de 329 de delegați s-au deplasat până in nord, in Parohia Adormirea Maicii Domnului, din Brisbane. Arhiepiscopia spune că asteptarile i-au fost cu mult depasite.

"Ne asteptam sa vina 250 și au depasit 300, deci reactia a fost una buna", a declarat organizatorul evenimentului, Zoe Stephanos, pentru Neos Kosmos. Conferința s-a incheiat pe 1 octombrie, avand un program plin de prelegeri, rugăciuni și evenimente sociale. IPS Arhiepiscop Stylianos a deschis conferința și a binecuvântat delegația. 

Pr. Nicolae Brown, un preot tanar la randul lui, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, a observat ca multi enoriasi tineri părăsesc Biserica, din cauza lipsei acesteia de previziune și a incapacitatii de schimbare. "Am constatat că trebuie să facem totul să ii aducem înapoi în Biserică, si vreau să spun că este încă o problemă în curs de desfășurare, care se intalneste peste tot, in toate comunitățile ortodoxe grecești, în întreaga lume, chiar și în Grecia", a declarat acesta pentru Neos Kosmos. "Cred că, prin noua generație de preoți, ne indreptam spre asta, fiind ceva care le lipsea generațiilor anterioare". In timpul conferinței, tinerii membri au avut sansa să își exprime preocupările direct in fata episcopilor. Dar, doar cu schimbarea modului de predicare al episcopilor, rezultatele nu ar putea fi atat de mari pe cat sunt asteptarile. Biserica trebuie sa ia inițiativa abordarii unor noi metode in angajarea membrilor săi mai tineri. "Datorită faptului ca Biserica se foloseste de lucruri noi cum ar fi mass-media, Internetul, site-urile - chiar si Facebook-ul - preoții parohi ajung mai usor la tineret și la comunitatea lor, abordând preocupările acestora și informându-i despre ceea ce are Biserica de oferit", a incheiat Pr. Nicolae.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
123
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09873 sec - PID: 30902