7

Peste 35 de grupuri de dans participante și peste 8 ore de progam, au insemnat "Ziua anuala a Prieteniei Culturale si Ortodoxe dintre greci si sarbi", organizata duminica trecuta în Rooty Hill, Sydney, Australia.

Scolile de dans sarbesti si grecesti s-au alăturat altor comunități ortodoxe, pentru a oferi o culoare unică și o gamă largă de sunete tradiționale, celei ce a fost, de fapt, "cea mai mare și cea mai populata zi a prieteniei, în ultimii 20 de ani de istorie".

Ziua a început cu Sfânta Liturghie, în Biserica Ortodoxa sarbeasca Sfantul Stefan, concelebrată de Mitropolitul Teodosie de Sebasta, al Bisericii Ortodoxe Antiohiene, alături de episcopul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Australia, Preasfințitul Irinej.

Prezenti la Sfânta Liturghie au fost: noul venit consul general al Greciei în Sydney, Dr. Stavros Kirimis, consulul general al Serbiei, Branko Radosevic, Consulul României, Roxana Mocanu, alături de demnitari ai ambelor comunități, greceasca și sârbeasca, din Sydney.

La inițiativa Bisericii Ortodoxe Sârbe a Sfantului Stefan, evenimentul a avut loc in fiecare luna septembrie, incepand din 1994, in semn de recunoastere, din partea comunitatii locale sârbe, a ajutorului neprețuit oferit de poporul grec în timpul atentatelor războiului american-NATO.

Următoarea întâlnire, a celei de-a 21-a aniversari, a fost fixata la mijlocul lunii septembrie 2014, în aceeași locatie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
332
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02993 sec - PID: 26152