2

Spania: explozia unei bombe in Catedrala din Saragozza (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O bombă mică, construita dintr-o butelie de voiaj, a explodat ieri, în Catedrala din Saragozza. Nimeni nu a fost rănit, iar explozia a provocat pagube minore.

Nu s-a raportat, intre timp, vreun mesaj de revendicare, dar poliția considera că incidentul poate fi conectat la o explozie similară din luna februarie, în Catedrala Almudena din Madrid (vezi Arhiva). La acel moment, grupul anarhist Comando Insurrecionalista Mateo Morral si-a asumat responsabilitatea, pentru atac, susținând că a fost un act indreptat împotriva "locurilor sfinte ale Dinastiei Bourbon".

Catedrala era deschisa publicului, în momentul exploziei, iar cateva zeci de persoane asteptau începerea Messei (Liturghiei catolice). Bomba a fost amplasata în apropierea unui stâlp de pe culoarul central și a deteriorat unele bănci, provocând un nor mare de fum, în catedrală. 

Zona a fost izolata și echipa de geniști a inspectat-o, pentru a se lamuri daca mai exista si alte bombe. Poliția i-a interogat pe cei prezenti și a vizionat înregistrările camerelor de supraveghere aflate în piața din fața catedralei. 

Anchetatorii au subliniat că bomba este similara cu cele utilizate, de obicei, de mici grupuri extremiste de stânga. Se pare că a fost un dispozitiv exploziv mic, de foarte mica putere, artizanal.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02084 sec - PID: 6550