2

Evenimentul de închidere a programului care a cautat sa marcheze cei 1700 de ani de la Edictul din Milano, va fi Opera "In Hoc Signo", prezentata de Teatrul Național Sârb, in ziua de 8 octombrie, conform unei declaratii a Ministerului Culturii și Informației.

Opera a fost compusă de Marco Frisina si Dejan Miladinovic. Dejan Savic va fi dirijor al ansamblului Operei Teatrului Național.

Președintele sârb Tomislav Nikolic, Patriarhul ortodox sârb Irineu, oficiali ai comunităților religioase, guvernamentale și ai corpului diplomatic vor participa la eveniment.

Aceasta va fi prima premieră mondială a unei lucrari a unui compozitor străin, la Teatrul Național.
Frisina a primit binecuvantare pentru operă, de la Nunțiatura Apostolică din Serbia. Lucrările sale au fost prezentate înaintea Papei Ioan Paul al II-lea și a Papei Benedict al XVI-lea.
Miladinovic, la randul sau, a regizat, până acum, 157 de piese de teatru. El a primit binecuvântarea lui Irineu și a episcopului catolic de Belgrad, Stanislas Hocevar, pentru lucrare.

"In Hoc Signo" a fost, prin urmare, creata de un creștin Orhtodox și de un catolic, dupa cum precizeaza anuntul legat de acest eveniment.

Opera a fost scrisa în limba italiană, limba internațională a operei. In Hoc Signo va promova, astfel, valorile creștine universale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00749 sec - PID: 28981