3

Adunarea plenara a Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) catolice a acceptat cererea prezentată de Episcopul Philippe Jourdan, Administrator Apostolic al Estoniei, ca Estonia sa fie acceptata ca membru al Consiliului.

Cu noul statut al Estoniei, CCEE include acum 33 de președinți ai Conferințelor Episcopale romano-catolice din Europa, precum si pe Arhiepiscopul de Luxemburg, Arhiepiscopul Principatului Monaco, Arhiepiscopul Maronit al Ciprului, Episcopul de Chișinău (Republica Moldova), episcopul eparhial de Mucacevo și Administrator Apostolic al Estoniei. Președintele Conferinței Episcopale din Kazahstan și Patriarhul latin de Ierusalim iau parte la activitățile CCEE, în calitate de invitați permanenți.

"Sunt deosebit de incantat de faptul ca Biserica din Estonia, reprezentata de Administratorul Apostolic, adera la marea familie a Consiliului Conferințelor Episcopale Europene. În acest fel, mica – deși plina de viață – Biserica Estoniană va fi capabila să își aducă contribuția unică a activităților sale la acest Consiliu, care a fost înființat pentru a promova munca Episcopilor și caracterul sinodal al Bisericii din Europa", a comentat Episcopul Jourdan, imediat după acordarea noului statut.

Adunarea plenara a Consiliul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) se desfasoara la Bratislava, capitala Slovaciei, in perioada 3-6 octombrie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
315
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02382 sec - PID: 26164