3

Coreea: peste 45.000 de crestini, pe stadionul din Suwon (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Creștinii trebuie sa fie "faruri luminoase si raze de speranță pentru poporul coreean": aceasta este dorința Cardinalului Filoni.

Mai mult de 45.000 de persoane au fost prezente, ieri, la Messa (Liturghie catolica) celebrată de Cardinalul Fernando Filoni, prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, pe stadionul din Suwon.

Cardinalul se afla în prezent intr-o vizită pastorală în Coreea de Sud, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la fondarea Episcopiei, a doua în Coreea, ca marime, dupa Seul.

"O Biserică hristologică este cu adevărat un semn de reconciliere și speranță în societate", a mai spus cardinalul în predica sa, conform agenției de știri Fides.

Eparhia a fost infiintata de Papa Paul al VI-lea, in 7 octombrie 1963.

El a subliniat "schimbările sociale și economice profunde", care afectează în prezent domeniile familiei, tinerilor, pierderea valorilor religioase și morale.

Episcopul Matthias Ri Iong-hoon, Episcop de Suwon, si-a exprimat recunoștința in fața Papei și Cardinalul Filoni: "credincioșii se simt încurajați și fericiti. Această sărbătoare a fost un semn puternic al unitatii cu Vaticanul, care ne dă bucurie și speranță".

Dieceza de Suwon tine alaturi un milion de catolici, fiind deservita de 430 de preoți. Seminarul inter-diecezan din Suwon gazduieste in prezent 190 de seminariști, din 40 Dieceze și din țările vecine si China.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
211
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02359 sec - PID: 14436