2

Amnesty International acuza Guvernul Turc (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Amnesty International a lansat in aceste zile un raport, prin care acuză guvernul Primului-Ministru turc Recep Tayyip Erdogan, care ramane orb la crimele, tortura, abuzul sexual și persecuția din timpul represiunii "brutale" a protestatarilor din Gezi Park. Organizația, cu sediul la Londra, a declarat ca au avut loc abuzuri la adresa drepturilor omului, "pe scară larga". 

Andrew Gardner, sef expert al Amnesty International în Turcia, a vorbit despre "ingradirea dreptului la întrunire și încălcarea drepturilor la viață, libertate, dar si despre aplicarea torturii si a tratamentelor rele".

Sute de mii de tineri au luat parte la protestele de amploare anti-Erdogan, în luna iunie (vezi ARHIVA), cerând mai multă democrație și opunandu-se re-islamizarii țării, aflata în curs de desfășurare. Represiunea nemiloasa a lui Erdogan a avut ca rezultat: șase morți și 8.000 de răniți, dintre care unii si-au pierdut vederea in urma loviturilor in cap, a gazelor lacrimogene sau a gloantelor de cauciuc, cu care au fost împușcati de aproape. Aproximativ 5.000 de tineri au fost arestați.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02008 sec - PID: 8621