6

Partidul de guvernamant islamic Ennahdha a fost acuzat, zilele acestea, pentru legaturi cu mișcarea salafista Ansar al-Sharia, considerata a fi un grup terorist ilegal, de către guvernul tunisian. 

În timpul unei conferințe de presă tensionate, Taieb Aguili – un membru al comitetului de apărare pentru Chokri Belaid și Mohamed Brahmi, cei doi lideri ai opoziției, asasinați în ultimele luni – a prezentat o serie de documente, ca probă (imagini și fotografii), și a spus că Ansar al-Sharia s-a aflat în spatele atâtor crime și a altor acte de violență în țară. 

Ennahdha a fost acuzat ca are legături solide cu organizarea unor asasinate politice. Aguili a continuat să spuna că salafistii tunisieni au legatura cu un grup armat libian, sub comanda lui Abdel Hakim Belhadj – considerat a fi "aproape" de Ennahdha – adăugând că trei membri ai al-Sharia Ansar (Abou Iyadh, șeful grupului, Kamel Kadhkadhi, care este acuzat de fapt de uciderea lui Belaid, și Mohamed Aouadi) au călătorit în Libia de mai multe ori, pentru a se instrui în taberele militare jihadiste. 

Unul dintre membrii de cel mai inalt nivel ai Ennahdha, Samir Dilou, a negat vehement contactul cu libianul Belhadj, dar a aparut in public o fotografie în care acesta este surprins alături de presupusul comandant jihadist.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
79
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02132 sec - PID: 8434