2

Vietnam: activist catolic, condamnat la 30 de luni inchisoare (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un tribunal l-a condamnat, la 30 de luni de închisoare și la amenzi grele, pe un activist catolic pentru drepturile omului, un avocat, Le Quoc Quan, conform "Biserici din Asia" (EDA), o agenție a misiunilor străine din Paris.

Acesta – unul dintre inspiratorii tineretului catolic din Centrul Vietnamului – a apărut în fața Tribunalului Poporului, din Hanoi, fiind acuzat de evaziune fiscala.

Frauda fiscală, comisă ca director de companie, a fost oficial enumerata în actul de acuzare, dar trecutul militant al avocatului a cântărit mai mult în condamnare. Scrierile sale privind libertatea democratică, participarea la mișcarea pentru libertate religioasă, demonstrațiile împotriva expansionismului chinez, influența sa asupra tinerilor au jucat cu siguranță un rol important în acuzarea acestuia, chiar dacă nu au fost luate in discutie in decizia judecătorilor.

Deși a fost descris ca "public", puțini oameni au putut să asiste la proces. Acesta a fost arestat inca din decembrie 2012 (vezi ARHIVA).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01125 sec - PID: 13044