19
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul sârb Irinej au facut un apel, ieri, pentru unitatea Bisericilor Ortodoxe, dar și pentru legături mai strânse cu alte Biserici și comunități religioase.

Acestia au mai avertizat asupra spiritului toleranței religioase, care trebuie să prevaleze în toate părțile globului.

"Casa noastră este si casa Voastra, sunteti printre ai dumneavoastra", a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, salutându-l, la Belgrad, pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care va fi prezent, împreună cu o serie de alti lideri de Biserici Ortodoxe, la ceremonia centrala de marcare a 1700 de ani de la aniversarea Edictului din Milano, in Nis, maine, 6 octombrie (vezi ARHIVA).

"Această adunare ar trebui să contribuie la unitatea noastră, în primul rând în Biserica Ortodoxă, dar, de asemenea, sa ne aduca mai aproape si sa ne ajute sa ne ​​familiarizam si cu alți reprezentanți ai Bisericilor Creștine și religiilor mai apropiate de noi", a spus Patriarhul Irineu.

Conform unui raport al agentiei Tanjug, Patriarhul Ecumenic a menționat că Edictul de la Milano a introdus spiritul toleranței religioase, în scopul stoparii persecutarii creștinilor și, astfel, a schimbat cursul istoriei, permitand înflorirea civilizației creștine.

Ministrul sârb de externe, Ivan Mrkic, l-a salutat, de asemenea, pe Patriarhul Ecumenic, pe aeroport.

Va reamintim ca Patriarhul Bartolomeu I este "primul între egali" în comuniune ortodoxă de Est, deținand titlul de Arhiepiscop al Constantinopolului, al Noii Rome, și Patriarh Ecumenic.

Sediul Patriarhiei Ecumenice este în Fanar, la marginea Istanbulului, fostul Constantinopol, capitala Impăratului Constantin, care a emis Edictul de la Milano si care s-a nascut in Nis, locul manifestarilor din prezent.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00939 sec - PID: 1828