3

Într-un interviu difuzat ieri de o televiziune turca, Președintele Bashar Assad a negat din nou comiterea unui atac cu arme chimice in 21 august la periferia Damascului și a avertizat Turcia că va "plăti scump" pentru sprijinul acordat rebelilor din Siria.

"Arsenalul chimic al Siriei – care va fi distrus sub o rezoluție a Națiunilor Unite – s-a aflat în mâinile forțelor speciale, care au fost singurele capabile sa le foloseasca, a spus Președintele Siriei, Bashar Assad, pentru canalului opozitiei turce Halk TV, ieri.

"Pregătirea acestor arme este o operațiune tehnică complexă… și o procedură specială este necesara pentru a le folosi, necesitand o comandă centrală din partea șefului armatei. Ca urmare, este imposibil ca acestea sa fi fost folosite", a spus el.

Conform radioului Vocea Rusiei, o echipă de experți ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și Organizației Națiunilor Unite a fost însărcinata cu punerea în aplicare a rezoluției ONU de distrugere a arsenalul interzis, până la jumătatea anului 2014.

Assad a avertizat, de asemenea, Turcia, că va "plăti scump" pentru sprijinirea rebelilor in lupta pentru răsturnarea regimului său.

"În viitorul apropiat, acesti teroriști vor avea un impact asupra Turciei. Și Turcia va plăti foarte scump pentru contribuția sa", a declarat Assad.

"Tot ce spune el despre Siria și despre poporul său este o grămadă de minciuni, asta e tot… Erdogan nu face nimic, dar ii sprijina pe teroriști", a incheiat Assad.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
228
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01906 sec - PID: 14392