5

Biserica din Cipru consideră că utilizarea de ovule si de sperma de la o terța persoana, in procesul reproducerii asistate, este adulter – cel putin, aceasta este ceea ce au auzit parlamentarii ciprioti ieri.

Mitropolitul Georgios de Paphos a declarat că Biserica a respins ideea folosirii de mame surogat, deoarece acestea ar putea avea o legătură emoțională cu copilul și ar putea refuza să il predea părinților acestuia.

De asemenea, Biserica a respins fertilizarea anumitor ovule, intrucat lasarea celorlalte să moară este echivalenta cu crima.

Mitropolitul și-a exprimat, de asemenea, dezacordul cu congelarea ovulelor, in scopul unei inseminari ulterioare. "Ce s-ar întâmpla în cazul în care mama moare?", a spus el. "Biserica nu acceptă utilizarea, de către soție, a spermei congelate a soțului, care este posibil sa fi si murit ulterior", a declarat Georgios, "deoarece copilul se va naște fără tată și va suferi efecte psihologice negative".

Președintele Comitetului, Costas Constantinou, a declarat ca Mitropolitul și-a exprimat convingerile "bazandu-se pe religie, pe Biblie și pe Canoanele urmate de Biserică".

"S-ar putea sa nu fim de acord, putem conveni asupra unor puncte, dar suntem obligați să ascultam, și aceasta am si facut", a spus Constantinou.

Constantinou a criticat Ministerul, care se taraie în elaborarea legislației pentru reglementarea acestei probleme, în pofida discuțiilor care dateaza inca din 2005. "V-am acordat un ultim termen, până pe 15 noiembrie. Acest lucru nu mai poate continua astfel", a mai spus el.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
253
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0207 sec - PID: 7267