9

Patriarhul Kirill, prezent in Serbia si Muntenegru (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii viziteaza Biserica Ortodoxă Sârbă, in perioada 4-7 octombrie, participand la festivitățile care marchează cei 1700 de ani de la semnarea Edictului din Milano de către împăratul roman Sf. Constantin, care a recunoscut legitimitatea credinței creștine și a acordat tuturor cetățenilor libertate în materie de credință (vezi ARHIVA). 

La sosirea sa in Belgrad, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse s-a întâlnit cu Patriarhul Serbiei Irineu și a vizitat Manastirea Rakovica, unde au fost ingropati Patriarhii Serbiei Dimitrije și Pavle.

Astazi, Patriarhul Kirill viziteaza Catedrala orașului Sf. Mihail și participa la o recepție la sediul Patriarhiei Serbiei. 

Patriarhul Kirill va fi, de asemenea, prezent la un dineu oficial organizat de Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, cu aceeasi ocazie. 

Tot astazi, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse se va deplasa în orașul Nis, unde se află Catedrala Sfintei Treimi.

Maine, șefii Bisericilor Ortodoxe locale vor oficia o slujba religioasa la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Nis. 

Festivități vor mai avea loc si la Podgorica, Muntenegru, inclusiv in piața din fața Catedralei orașului, a Învierii lui Hristos. O biserica va fi sfințită in Podgorica, luni, după care Patriarhul Kirill va reveni la Moscova.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0927 sec - PID: 30440