2

Comunicarea Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Europei de la Strasbourg, vizavi de publicarea raportului "Despre încălcarea drepturilor copilului, în cazul 'adoptiei' in cadrul uniunilor de același sex (parteneriate de același sex)":

"In ziua de 2 octombrie 2013, Reprezentanta Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Europei a primit raportul "Despre încălcarea drepturilor copilului, în cazul 'adoptiei' in cadrul uniunilor de același sex (parteneriate de același sex)", care a fost pregătit de mai multe luni. Autorii acestui document sunt specialiști ruși, doctori in drept, I.V. Ponkine, N.A. Mikhaleva, M.N. Kuznetov. Reprezentanta considera că acest document poate contribui la o discuție serioasă atât pe platforma Consiliului Europei și a altor organizații internaționale, cat si la nivel național, vizavi de temeiul juridic și practica autorității legislative, de adoptie a copiilor de către cuplurile de același sex. Biserica Ortodoxă Rusă de la Strasbourg consideră esențial să colaboreze la desfasurarea dezbaterii în cauză, folosind, printre altele, acest document in Consiliul Europei și in randul publicului european.

Raportul este dedicat analizei juridice a drepturilor copilului în contextul promovării, la nivel național și internațional, a autorizației acordate cuplurilor de același sex de a adopta copii. În parte, este vorba despre apărarea dreptului copilului de a avea o familie, o mamă și un tată, de a avea propria identitate și identificare sexuală și, de asemenea, a dreptului la integritate sexuală, la propria credința și propriul comportament moral și etic în dezvoltarea sa deplină și pentru păstrarea sănătății sale mintale, a identitatii naționale și culturale și a culturii poporului său. Autorii noteaza: "Statul nu le asigura aceste drepturi copiilor, dar el trebuie să le recunoască și să le garanteze". 

In document, sunt mentionate numeroase referiri la instrumentele juridice internaționale existente, care definesc prioritatea protejarii drepturilor copilului și a familiei biologice a copilului. Raportul precizează că, în conformitate cu legile naturii umane, în familia biologică exista cele mai bune conditii posibile pentru educarea copilului. Este acel concept de familie, pe care s-au bazat până de curând legislația tuturor țărilor, fără excepție, precum și documentele juridice internaționale. Acelasi, conform caruia, atunci când isi pierde familia biologica, copilul poate fi trimis la o familie de asistenți maternali, constând dintr-un bărbat și o femeie, pentru că este tocmai o astfel de uniune, care reproduce sistemul de relații psihologice și sociale în care se naște copilul. De asemenea, se menționeaza în raport, uniunea intre persoane de acelasi sex nu poate, prin definiție, sa creeze conditii similare.

Reprezentanta Bisericii Ortodoxe Ruse consideră că nerecunoașterea unei situații familiale a parteneriatelor homosexuale nu este un afront adus demnității umane sau o negare a drepturilor cetățenilor în cauză, asa dupa cum, de exemplu, nu este neobișnuit ca noi să recunoaștem în societate o anumită imperfecțiune in educarea copiilor din casele de copii sau din familiile monoparentale, în ciuda compasiunii față de recenta familie a copilului. Deși se afla în case de copii sau in familii incomplete, care incearca să le creeze o atmosferă de iubire, specialiști psihologi considera, în general, ca este mai bine pentru copil să crească, în cazul în care ea exista, intr-o familie cu un tată și o mamă. Este evident că devine foarte periculos sa facem experimente noi pe copii, în timp ce toată istoria umană și experiența contemporană ne arată că nu există o instituție mai buna decat familia tradițională.

Această analiză juridică a subiectului devenit de actualitate, adus pe ordinea de zi a agendei sociale internaționale, descopera în mod clar formularea poziției pe care se bazeaza majoritatea cetățenilor societăților europene. O astfel de poziție este echilibrata și bine argumentata. Aceasta nu este doar îndreptată spre apărarea copiilor, ci, totodata, spre apărarea dreptului la libertatea de opinie și de exprimare a celor care au o atitudine critică față de fenomenul homosexualității".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01382 sec - PID: 6549