2

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe i-a multumit Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, pentru dragostea arătata poporului sârb și pentru ca a simțit durerile din Kosovo-Metohija ca și cand le-ar fi trait cu propria sa inima.

"Ati vizitat Kosovo, de mai multe ori. Știm că problema Kosovo este, nu numai a noastra, ci si a Voastra. Aveți posibilitatea sa rezolvati problema în modul cel mai adecvat", a declarat Irinej, salutându-l pe Patriarhul rus, care a sosit în Serbia pentru celebrarea celor 1.700 de ani de la Edictul din Milano (vezi ARHIVA), pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad.

Patriarhul Irineu a declarat că aniversarea a 17 secole de la adoptarea Edictului din  Milano este o oportunitate pentru națiunile ortodoxe să se apropie una de cealalta și, totodata, să isi intinda "o mana frățească spre alte Biserici si religii apropiate".

Patriarhul Kirill a declarat că festivitățile Edictului din Milano, din Serbia, sunt, de asemenea, o oportunitate de a analiza toate aspectele importante pentru cele doua Biserici Ortodoxe, Rusa si Sarba.

Patriarhul Kirill a mai spus că Edictul din Milano definește relația dintre Biserică și stat, care a insemnat fundamentul crestin pentru dezvoltarea civilizației europene, și a subliniat necesitatea reamintirii în mod constant a acestui lucru, atunci când se încearcă să fie negata importanța acestuia.

Biserica Ortodoxă Rusă este cea mai mare Biserica ortodoxa din lume și urmeaza vechiul calendar, la fel ca Biserica Ortodoxă Sârbă.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01421 sec - PID: 13048