2

Timp de aproape un secol, clopotele Bisericii St Giragos (vezi ARHIVA) din Turcia – o biserică din secolul XIV, magnifica, construita din cărămizi solide de bazalt negru – au tăcut.

Grav deteriorata în timpul masacrului din 1915 și al deportarii creștinilor locali, biserica a stat fără acoperiș și abandonata zeci de ani, o dovadă vie a golului lăsat de uciderea enoriașilor săi.

Cu toate acestea, de curand, bataile clopotelor au ajuns sa fie din nou auzite, dinspre clopotnita, pe aleile înguste ale orașului și in piețele aglomerate.

Sf. Giragos s-a bucurat recent de o restaurare ampla, costand 3 milioane $, incluzand un nou acoperiș, reconstrucția celor șapte altare ale sale originale – o caracteristică unică pentru o biserică, ce are, de obicei, doar unul – și revenirea unui clopot de fier in clopotniță.

In prezent, un preot se pregateste în cartierul armean din Ierusalim, pentru ca, in curand, acesta sa poata începe aici oficierea slujbelor saptamanale.

Oficialii Bisericii sustin ca biserica este cel mai mare lacas ortodox armean din sud-estul Turciei.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0087 sec - PID: 13044