5

Orașul antic creștin sirian Saidnaya a cazut si el, recent, sub amenințarea "militiilor islamiste", care au efectuat mai multe raiduri și au terorizat asezarea.

Potrivit Fides, "milițiile islamiste din Yabroud și Munte Libanez" au atacat localitatea. In cadrul unuia dintre raiduri a fost ucis un bărbat catolic.

In Saidnaya, creștinii si locuitorii încă vorbesc limba aramaică – limba considerata a fi la fel cu cea vorbita de Hristos. Multe manastiri vechi și biserici din Imperiul Bizantin și Evul Mediu populeaza zona, zona fiind un binecunoscut centru de pelerinaj creștin.

Din cate stiti din editiile anterioare, Maaloula, un sat din apropiere, cu o istorie similară, a fost recent preluat de rebelii cu legaturi al-Qaeda, fortandu-i pe cei 2000 de locuitori creștini să fugă.

Creștinii din Saidnaya cred că violența este folosita strategic pentru a teroriza populatia si a o face sa fuga.

"Aceasta este banditism si mai este, de asemenea, o răzbunare împotriva creștinilor. Noi nu vrem sa dam un sens acestor acte, de persecuție religioasă, dar acestea sunt atacuri care au efectul crearii confuziei și temerii în rândul civililor vizati" , a declarat un preot crestin din Saidnaya, pentru Fides.

"Astăzi, oamenii din Saidnaya se tem ca vor avea aceeași soartă cu cei din Maalula", a adaugat el.

"Facem apel puternic la comunitatea internațională. Nimeni nu ne ajută, radicalismul islamic devine tot mai discriminatoriu. Ne simțim neprotejati. Nimeni nu face nimic pentru a preveni aceste abuzuri asupra drepturilor omului: cerem Comisiei ONU de la Geneva sa intervina", a declarat unul dintre reprezentanții refugiatilor din Maaloula aflati in Damasc, pentru Fides.

Cu toate acestea, "printre creștinii sirieni, care sunt din ce in ce mai vulnerabili, există o trezire spirituală, un nou impuls la credință, rugăciune și apropiere interconfesionala", a declarat o credincioasa, pentru Fides.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
420
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01877 sec - PID: 25997