3

100 de budisti furiosi au atacat casele musulmanilor, in Birmania (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O mulțime de budiști furiosi au distrus, ieri, cinci case musulmane din statul Myanmar (Birmania), iar conform rapoartelor, o fată de 14 ani, budista, a fost violată, au declarat oficialii.

Recenta rundă de violențe comunale a izbucnit la scurt timp după miezul nopții, când aproximativ 100 de persoane au înconjurat o secție de poliție din orașul Kyaung Gone, aflat la 50 km nord-vest de Yangon, solicitand poliției sa se deplaseze si sa aresteze un violator musulman.

"Când le-am refuzat cererea, s-au înfuriat și au început sa distruga casele musulmanilor", a declarat un oficial al biroului administrativ al orașului. Nu au fost raportate victime.

Ciocnirile dintre budiști și musulmani s-au raspandit inca de anul trecut, atunci când luptele sectare susținute au dus la pierderea a cel puțin 167 de vieți omenesti și la pierderea locuintelor a 140.000 de persoane, in ce mai mare parte a lor musulmani din Rohingya, în Rakhine.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01303 sec - PID: 17754