50
Incepand de maine, colectionarii vor putea să cumpere moneda oficială dedicata primului an de pontificat al Papei Francisc.

Partea din față a monedei prezinta imaginea Papei zâmbind și acordand binecuvântarea sa, inconjurat de cuvintele: "Franciscus Pont. Max An. I.". Pe verso este o imagine a scenei evanghelice in care Iisus ii cere lui Matei să-l urmeze, înconjurat de acest motto al Papei Francisc, în latină: Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando atque eligendo vidit, ait illi.

Pasajul are o semnificație specială pentru Papa Francisc. Este vorba despre sarbatoarea Sf. Matei, din 1953, cand Jorge Mario Bergoglio, in varsta de 17 ani, a experimentat pentru prima oara prezența iubitoare a lui Dumnezeu în viața sa.

Fiecare monedă va fi însoțita de un certificat de autenticitate, ștampilat cu sigiliul Secretarului de Stat și de Monetăria Italiana.

Moneda, cu un diametru de 44 mm, proiectata de Mariangela Crisciotti și produsa de Monetăria Statului și Institutul Poligrafic, va fi disponibila în variante din aur, argint și bronz.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00963 sec - PID: 1572