2

Incepand de maine, colectionarii vor putea să cumpere moneda oficială dedicata primului an de pontificat al Papei Francisc.

Partea din față a monedei prezinta imaginea Papei zâmbind și acordand binecuvântarea sa, inconjurat de cuvintele: "Franciscus Pont. Max An. I.". Pe verso este o imagine a scenei evanghelice in care Iisus ii cere lui Matei să-l urmeze, înconjurat de acest motto al Papei Francisc, în latină: Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando atque eligendo vidit, ait illi.

Pasajul are o semnificație specială pentru Papa Francisc. Este vorba despre sarbatoarea Sf. Matei, din 1953, cand Jorge Mario Bergoglio, in varsta de 17 ani, a experimentat pentru prima oara prezența iubitoare a lui Dumnezeu în viața sa.

Fiecare monedă va fi însoțita de un certificat de autenticitate, ștampilat cu sigiliul Secretarului de Stat și de Monetăria Italiana.

Moneda, cu un diametru de 44 mm, proiectata de Mariangela Crisciotti și produsa de Monetăria Statului și Institutul Poligrafic, va fi disponibila în variante din aur, argint și bronz.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01155 sec - PID: 17597