4

Sankt-Petersburg: Religie, Stiinta si Societate - Roger Trigg (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In aceste zile, celebrul filozof și sociolog religios Roger Trigg, profesor la Universitatea Oxford, a sustinut un seminar în cadrul celei de a treia sesiuni a proiectului initiat de Institutul pentru Studii Avansate Sfinții Chiril și Metodiu, intitulat "Religie, Stiinta si Societate".
Evenimentul a avut loc la Academia Teologică din Sankt-Petersburg. 

În cadrul seminarului, participanții, dintre care majoritatea sunt parte a proiectului de cercetare in grup, au discutat despre temele "Este posibila privatizarea religiei?", "Statul trebuie să fie neutru în materie de religie?", "Libertatea religioasă într-o societate seculară".

In aceeasi perioada, la Universitatea Națională din Sankt Petersburg, Pr. Roger Trigg a mai susținut o prelegere publică pe tema "Religia este fireasca". După conferință, profesorul Trigg a răspuns întrebărilor din public.

in acest week-end, profesorul Trigg a tinut inca o prelegere, la Academia Creștină Rusă de Stiinte Umaniste.

Proiectul "Religie, Știință și Societate", care durează trei ani, este organizat de către Institutul de Înalte Studii Sfinții Chiril și Metodiu, în parteneriat cu Comisia Sinodala Biblică și Teologică și Societatea Anglo-Americana a Filosofilor Crestini, cu sprijinul Fundației John Templeton.

În această perioadă, cinci oameni de știință și specialiști în domeniul sociologiei și filosofiei, teologiei contemporane, dialogului dintre știință și religie conferentiaza în Rusia, Ucraina și Belarus.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
173
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01743 sec - PID: 7047