18
Pe 5 noiembrie, cei din New York vor avea posibilitatea de a decide o chestiune importantă care afectează comunitățile americane. Un referendum statal va decide dacă trebuie sau nu trebuie modificata Constituția Statului in ce priveste autorizarea jocurilor de noroc.

Prin urmare, episcopii catolici din New York au lansat un apel catre toti cei ce vor vota, să ia în considerare foarte atent această măsură și toate implicațiile sale posibile.

În ultimii ani, in statul New York a crescut dramatic legalizarea accesului la jocurile de noroc, într-un efort de crestere a veniturilor.

Intr-un comunicat, episcopii amintesc ca Biserica Catolică afirma că jocurile de noroc sunt un act moral neutru și că jocurile de noroc "nu sunt, în sine contrare justiției" (Catehismul Bisericii Catolice, 2413), dar cu toate acestea, Catehismul avertizează, de asemenea, că "pasiunea pentru riscurile jocurilor de noroc duce la inrobire" și devine din punct de vedere moral inacceptabila.

"Atunci când jocurile de noroc, ca potentiala sursa de venituri, devin prea răspândite în societate, riscurile asociate cu jocurile de noroc cresc. Cu lumini sclipitoare, băuturi alcoolice care curg liber, toata noaptea, și o atmosfera în general amețitoare, cazinourile fac sa existe cele mai multe sanse ca jocurile de noroc sa duca la decizii proaste și la pierderi catastrofale" – se arata in comunicat.

"Atunci când se studiaza surse potențiale de noi venituri, devine responsabilitatea guvernului și a publicului care voteaza, să tina cont de toate consecințele, atât pozitive, cât și negative. În plus, episcopii afirma ca se simt "obligati să solicite o declarație clara cu privire la modul în care banii generati de aceste cazinouri vor fi cheltuiti".

"Ne rugăm pentru o bună judecată a celor din New York, sa cantareasca toti factorii, înainte de a decide cum vor vota pentru extinderea pe scară largă a jocurilor de cazino in statul nostru", se incheie comunicatul.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01049 sec - PID: 10277