3

Cu cateva zile in urma, in micul sat arab al Emausului, Al-Qubeibe, la 12 Km de Ierusalim, franciscanii au efectuat un pelerinaj dedicat memoriei Sfinților Cleopa și Simeon. Conform tradiției și scrierilor istoricului Eusebiu de Cezareea, Cleopa ar fi fost fratele lui Iosif. În Evanghelia lui Luca (24:18), el este prezentat ca unul dintre cei doi barbati carora Iisus le-a apărut după descoperirea mormântului gol. Cei doi ucenici, devastati de moartea lui Hristos, au părăsit Cetatea Sfântă și s-au stabilit in Emaus, in casa lui Cleopa.

Un număr de sate din tara Sfanta pretind titlul biblic de Emmaus. Al-Qubeibe a fost considerat orașul în care Hristos a apărut, inca din anul 1280. Prezenta franicscanilor, aici, a inceput din secolul al 15-lea. Ei au descoperit ruinele unei biserici bizantine și ale altei biserici vechi, unde se afla rămășițele casei lui Cleopa, conservate.

Situat în teritoriile palestiniene, accesul in sit este foarte dificil astazi. Traseele tradiționale au fost închise de zidul israelian de separare, accesul necesitând ocoluri lungi, complicate. Prin urmare, pelerinii s-au decis să renunțe la el. Numai franciscanii, însoțiti de câtiva bărbați și femei credincioase, voluntari și prieteni, mai participa acum la ceremonie, stabilita inițial pentru 24 septembrie, dar în mod tradițional celebrată de către călugări in cea mai apropiata duminica a datei.

In acest an, Messa (Liturghia catolica) a inceput la ora 10:30, fiind condusa de Rev. Pierbattista Pizzaballa, asistat de Rev. Stéphane Milovitch. "O Messa rara, dar puternica", dupa cum o apreciaza acestia, "caracteristica creștină a credinței în Inviere".

După Messa, acestia au revenit in Ierusalim.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0125 sec - PID: 29393