4

Credincioşii localităţii vâlcene Orleşti au trăit ieri o intensă bucurie duhovnicească, in mijlocul fiind prezent PS Părinte Emilian Lovişteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Prezenţa Preasfinţiei Sale a fost prilejuită de manifestările religioase dedicate viticultorilor şi agricultorilor orleşteni, conform informatiilor transmise de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Evenimentul a debutat la orele 15.30, la biserica parohială „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orleşti I cu slujba Vecerniei cu Litie săvârşită de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După slujbă a fost oficiată sfinţirea locului unde se va ridica un nou Centru Social în incinta curţii parohiale.

De la orele 17.00, întreaga adunare, cler şi credincioşi, a pornit în Pelerinaj cu icoana „Sfinților Voievozi” pe traseul Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Orlești II, prin satul Orleştii de Sus, până în Dealul Orleștiului, unde este amplasată Crucea ridicată în memoria viticultorilor şi agricultorilor din localitate.

Aici a fost rostită o ectenie cu cereri speciale şi o rugăciune, după care Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a binecuvântat roadele viei.

La manifestările religioase din comuna Orleşti au participat oficialităţi, preoţi, profesori, oameni de cultură și numeroşi credincioși din parohie şi din localităţile învecinate.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.04357 sec - PID: 8908