2

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a acordat, recent, un interviu, agentiei germane catolice de stiri KNA, in cadrul caruia acesta a avertizat:

"Când ne prefacem, pur si simplu, ca nu ar exista diferențe intre Biserica Catolica si cea Ortodoxa sau ca ar fi unele, dar foarte marunte, atunci când încercăm sa prezentam tradițiile teologice ale Bisericilor noastre ca fiind cât se poate de mult apropiate, in mod sigur gresim!".

Mitropolitul Ilarion considera că, in cadrul dialogului teologic comun, trebuie sa fie specificate exact diferențele existente între cele două confesiuni. 

Prin urmare, ambele Biserici ar trebui să se ajute reciproc in înțelegerea logicii dezvoltarii tradițiilor teologice antice, care exprima diferențele lor. 

Acesta mai consideră că este foarte puțin probabil ca Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică sa renunte la aceste tradiții și la modul de interpretare a propriilor slujbe, care s-au dezvoltat de-a lungul secolelor. 

Mitropolitul Ilarion vede, insa, o "impulsionare pozitiva" în relațiile dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă, in timpul pontificatului Papei Benedict al XVI-lea (2005-2013), "cand relațiile dintre cele două Biserici s-au îmbunătățit considerabil".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01022 sec - PID: 6549