22
Catedrala Nașterea Maicii Domnului, dinamitata în 1936 din decizia autorităților sovietice, va fi reconstruita în Krasnoyarsk. In ultimele zile, pe locul clădirii, a fost deja inaltata o cruce și a fost pusa piatra de temelie.

Clădirea distrusă fusese proiectata dupa planurile arhitectului Constantin Ton, și a fost construita din donații ale oamenilor de afaceri și industriașilor din domeniul aurifer. Aceasta a fost cea mai mare catedrala din Siberia și Krasnoyarsk, înainte de revoluție.

Dinamitata in 12 iulie 1936, la decizia comitetului executiv local, clădirea a fost înlocuita cu "Casa Sovietelor", care găzduiește în prezent guvernul regional. Noua catedrala va fi construita, prin urmare, in apropierea malurilor râului Enisei, nu departe de prima asezare a cazacilor rusi și de Catedrala Învierii, dinamitata si ea, de asemenea, de către puterea sovietica.

Locul in care va fi reconstruita Catedrala Nașterea Maicii Domnului, a fost propus de Patriarhul Kirill, în timpul vizitei sale în regiunea Krasnoyarsk, in toamna anului trecut.

Timpul de efectuare a construcției și amanuntele din domeniul finantarii nu au fost inca dezvaluite. Reconstructia va urma planurile originale ale arhitectului Ton, care a realizat, de asemenea, si planurile renumitei Catedrale Hristos Mântuitorul din Moscova.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01033 sec - PID: 3173