6

Răspunzând la o întrebare legata de pregatirea predicilor sale, Mitropolitul Athanasios de Limassol a marturisit că, în ultimii ani, nu s-a putut niciodata pregăti in mod special pentru acest lucru, din cauza lipsei de timp:

"Uneori, am 10 întâlniri pe zi și, sa pregătesc o astfel de cuvantare, este pur și simplu imposibil. Înainte de a predica, imi fac semnul crucii, ma rog la Dumnezeu pentru ajutor și încep să vorbesc.

Până la varsta de 40 de ani, am citit foarte mult și, chiar și acum, încerc cel puțin o oră pe zi sa imi dedic lecturii duhovnicesti. Am atat de multe subiecte in minte, mereu.

Dar, în plus față de lectură și de cunoaștere, la predica ar trebui să contribuie mai mult Harul lui Dumnezeu. El ne luminează cand si ce trebuie sa le spui oamenilor.

Preotii tineri să învețe să predice bine, si le-aș recomanda, cu siguranță, sa citeasca toate lucrările Sfantului Ioan Gură de Aur. Numai atunci ei pot înțelege sarcina lor, ca preot care slujeste lumii. Sfătuiți-i sa invete mai mult, sa citeasca mai mult și, desigur, sa ii ceara lui Dumnezeu acest dar, prin rugaciune".

Mitropolitul Atanasie, s-a nascut pe 8 februarie 1959, la Limassol, in Cipru. În anul 1976, după absolvire, el a fost hirotonit diacon și a intrat la Facultatea de Teologie a Universității din Salonic. După absolvire, acesta s-a stabilit pe Muntele Athos, unde a depus voturile monahale. În 1982, a fost hirotonit preot. La zece ani mai târziu, Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, l-a îndemnat să se întoarcă în Cipru. La întoarcerea sa, în 1993, Pr. Atanasie a fost ales stareț al Manăstirii Maher. În 1999, a fost ales la Catedra din Limassol și hirotonit episcop. În prezent, acesta este unul dintre cei mai influenti episcopi ai Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
83
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02235 sec - PID: 8491