2

Cei 14 inculpați in cazul schimbului de terenuri si averi între statul grec și Mănăstirea Vatopedi de pe Muntele Athos, Grecia, vor fi judecati de o Curte de Apel cu Trei Membri, pentru Delicte, din Atena.

Concret, un decret ii condamnă pe Arhimandritul Efrem, călugărul Arsenie, Ekaterini Peleki, Dimitrios Pelekis, Dionisis Pelekis, Ioannis Dionysopoulos, Stefanos, Detsis, Christodoulos Botsias, Grigoris Krobas, Petros Papageorgiou, Kostantinos Gratsios, Giorgos Mitropoulos, Stamatouls Manteli și Konstantinos Skiadas.

Spre deosebire de acestia, directorul biroului Primului-Ministru din acel timp, Giannis Aggelou, este scutit de decret.

Potrivit decretului, inculpații sunt acuzați pentru instigare la infracțiune, fals in acte privind schimbul de la Lacul Vatopedi și proprietatile de coasta ale statului grec (vezi ARHIVA).

In Grecia, delictele sunt judecate în primă instanță, de către Curtea "mixta" de Primă Instanță și, în a doua instanță, de către Curtea "mixta" de Apel. În aceste instanțe "mixte" participa patru jurați și trei judecători de profesie (in primă instanță și, respectiv, in instanta de apel).

O prevedere constituțională permite exceptarea anumitor infracțiuni de la competența instanțelor "mixte". Aceste infracțiuni sunt judecate, în primă instanță, de către Curtea de Apel din Trei Membri și, în a doua instanță, de către Curtea de Apel din Cinci membri, fără participarea vreunui juriu. De exemplu, membrii Organizației Revolutionare teroriste 17 Noiembrie au fost judecati în conformitate cu această procedură, deoarece infracțiunile de terorism sau crimă organizată fac parte din competența Curții de Apel și nu de instanțele de judecată "mixte".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00811 sec - PID: 12561