2

Un grup militant islamist a revendicat, ieri, un atac intreprins luni la un centru de comunicații prin satelit din Maadi, la sud de capitala Egiptului, conform unui raport Al Ahram.
Grupul, autointitulat "Brigazile Furqan", a spus că se afla în spatele atacului, care a avut loc în districtul din Maadi.

Anterior-necunoscut, grupul a mai revendicat si alte două atacuri, dintre care unul a vizat Canalul Suez, în septembrie, potrivit Al Ahram.

Reprezentantii gruparii au postat un video care arată cum clădirea de telecomunicatii prin satelit a fost lovita și au declarat că atacul a fost parte dintr-un război continuu între "musulmanii sunniți și necredincioșii care incearca sa conduca Islamul din țara Egiptului". 

Grupul a chemat la o ofensivă împotriva armatei, descriind-o ca pe o adunatura de "necredincioși", care nu merita mila.

Luni, zece persoane au fost ucise într-un bombardament asupra unui cartier al securitatii din provincia de Sud Sinai a Egiptului și intr-o ambuscadă asupra soldatilor, lângă Canalul Suez, in Ismailiya, conform unor oficiali din securitate, citati de Radioul Vocea Rusiei.

Atacurile de luni au venit la o zi după ce alte 53 de persoane au fost ucise de fortele de securitate și de susținătorii civili, cu ocazia dispersarii marșurilor loialilor lui Morsi, în Cairo și în alte orașe. 

Mai mult de 400 de persoane au fost de asemenea raportate ca fiind arestate, în altercațiile in care zeci de mii de susținători ai guvernului interimar militar celelebrau cea de-a 40-a aniversare a războiului din 1973, arabo-israelian, în Piața Tahrir.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
387
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02961 sec - PID: 25996