5

Catedrala Bisericii Ortodoxe Sârbe, a Învierii lui Hristos, din Podgorica, cea mai mare biserică ortodoxă din Muntenegru, a fost sfintita in aceste zile (vezi ARHIVA).

Ceremonia a avut loc în prezența demnitarilor Bisericii Ortodoxe, și a insemnat, conform Patriarhul sârb Irinej, cununa marcarii celor 1700 de ani de la Edictul din Milano.

La ceremonie, au participat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Patriarhul Teofil al III-lea al  Ierusalimului și Patriarhul rus Kirill.

Construirea Catedralei Învierii lui Hristos din Podgorica a durat două decenii, cladirea ocupand 1.380 de metri pătrați si avand 7 turle si 17 clopote, dintre care unul cantareste 11 tone si este cel mai mare de acest fel din Balcani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
258
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02833 sec - PID: 6788