2

UE ii cere Turciei sa ridice interdictiile impuse Ciprului (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Niciun capitol de negociere nu va mai fi deschis, pana cand Turcia nu pune în aplicare Protocolul de la Ankara și ridica toate restricțiile privind aviația si transportul maritim cipriote, conform unui oficial al Comisiei Europene, care a facut declaratia la Conferinta Maritima a Ciprului, începuta luni la Limassol, conform Famagusta Gazette.

Comentariile oficiale au venit în urma recursului Președintelui cipriot Nicos Anastasiades, catre Organizația Maritima Internaționala și Comisia Europeană, de a-si exercita influența și pârghiile "in ridicarea embargoului turc, din transportul maritim". 

Turcia nu permite avioanelor cipriote să aterizeze pe aeroporturile din Turcia și interzice navelor sub pavilion cipriot să acosteze în porturile sale. 

Turcia, un candidat pentru aderarea la UE, a semnat în 2005 Protocolul de la Ankara, un document care prevede ridicarea restricțiilor comerciale aplicate tuturor statelor membre UE, dar nu a reușit să-l pună în aplicare, nici pana astazi.

"În numele Comisiei Europene, este clar că nu va fi nicio relansare a capitolelor de negociere, pana cand Turcia nu se conformeaza Protocolului de la Ankara, cu privire la navele și avioanele cipriote", a declarat Fotis Karamitsos, director general adjunct în cadrul Direcției Generale pentru Miscare și Transport a Comisiei Europene.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01517 sec - PID: 12577